De TVH is opgericht op 1 maart 1988 en is een vereniging met inmiddels 100 leden tussen de 20 en 70 jaar. We hebben atleten van alle niveaus, dames en heren. Sommigen richten zich op de hele afstand en het merendeel op de kortere afstanden. Er zijn ook een aantal leden die lid zijn voor alleen de trainingen en de gezelligheid. Sommige van onze leden houden zich bezig met een enkel onderdeel van de Triathlon, bijvoorbeeld alleen zwemmen of hardlopen. Het is deels mogelijk je lidmaatschap daar op aan te passen.

De TVH kent een tweeledig centraal doel waar omheen het beleid wordt vastgesteld:
1. De TVH streeft ernaar om haar leden trainingen aan te bieden voor zwemmen, fietsen en lopen waarbij veiligheid en een verantwoorde trainingsopbouw centraal staan.

2. De TVH streeft ernaar om haar leden primair voor te bereiden op het volbrengen van een triatlon over de Olympische afstand (1500m zwemmen, 40km fietsen, 10km lopen). Voor andere afstanden en disciplines zijn leden welkom om deel te nemen aan de trainingen maar voor hen worden geen speciale trainingen aangeboden. Daarnaast is gezelligheid een belangrijk aspect binnen de TVH. Elk jaar hebben we 2 trainingskampen, er is een barbecue aan het einde van het seizoen, we trekken vaak gezamenlijk op naar wedstrijden en veel meer.

NTB-licentiestructuur
Aan wedstrijden die onder auspiciën van de NTB worden gehouden, kan alleen worden deelgenomen op basis van een zogenaamde Atletenlicentie óf een extra deelnemersbijdrage in de vorm van een Daglicentie (te betalen via de organisatie). NTB-leden hoeven echter niet per definitie een Atletenlicentie aan te schaffen. Er is onderscheid in het zogenaamde Basislidmaatschap en de Atletenlicentie (die kan worden aangeschaft bovenop het Basislidmaatschap).

NTB-leden die niet in het bezit zijn van een Atleten licentie dienen voor deelname aan een NTB-wedstrijd een Daglicentie te kopen bij de organisatie. De bijdrage hiervoor wordt door de atleet betaald aan de organisatie in de vorm van een toeslag op het inschrijfgeld.
Meer informatie over de NTB licentie structuur vind je hier.

Bondsblad "Triatlon/Duathlon Sport"
Het bondsblad verschijnt 12 keer per jaar en wordt aan alle leden beschikbaar gesteld. De kosten daarvan zijn meegenomen in de contributie.