Tijdens de zwemtraining in de Lieberg op 15 november 2014 heeft de Triathlon Vereniging Hilversum zijn 100e lid verwelkomt. Voor de TVH is dit een mijlpaal.

Het zat er al een tijdje aan te komen met een gestage groei van zo’n 10% per jaar in de laatste 4 jaar was dit niet helemaal onverwacht. De atleet heet Robert Kathmann en is een inwoner van Baarn.

Onderstaande tabel toont de groeicurve sinds 2005. De aanwas van TVH leden staat niet op zichzelf. De NTB rapporteert ook een groei van zo’n 7% per jaar en ook in onze omringende landen en in de VS is triathlon een van de snelst groeiende sporten. In Nederland groeit het aantal deelnemers 15% per jaar. We kijken er inmiddels niet meer vreemd van op als wedstrijden vroegtijdig zijn volgeboekt. 10 Jaar geleden overkwam dat alleen enkele populaire triathlons. Nu zijn er eigenlijk te weinig wedstrijden voor iedereen. Zodra de inschrijving geopend is moet je er vaak direct bij zijn anders wordt het een jaar trainen zonder triatlons. De wereld om ons heen erkent en herkent gelukkig onze geliefde sport steeds meer. De bovengenoemde nadelen nemen we graag voor lief.

Wij mogen ons bij de TVH gelukkig prijzen met zo’n gevarieerde en enthousiaste groep leden en namens het bestuur kunnen we melden dat we doorgaan met het aanbieden van ons brede aanbod aan trainingen en andere leuke dingen voor de leden.

 ledengroei2014