De TVH Cup wedstrijden 2016 voor leden staan weer op het punt van beginnen! 

Zoals jullie weten gaat het bij de TVH Cup wedstrijden niet om wie het snelste is, maar wie zichzelf het beste kent en/of goed is in iets andere sporttak dan wat gebruikelijk is bij triathlon.

Als je regelmatig meedoet aan de TVH Cup wedstrijden eindig je hoog maar winnen is waarschijnlijk een ander verhaal.

Daarvoor moet je echt punten scoren en komende zaterdag is die kans er. Dan is de eerste wedstrijd en je hoeft er weinig voor te doen want je bent er - vaak - toch al. De zaterdag zwemtraining op 30 januari in de Lieberg vanaf 09.00 uur. 

Dan is er de TVH Cup wedstrijd Duathlon Swim - Darts.

Het zwemmen en darten vindt niet tegelijkertijd plaats. Eerst zwemt iedereen afhankelijk van diens baan een bepaalde afstand waarbij van tevoren de zwemtijd moet worden ingeschat. De overige tijd kan er gewoon in de baan worden (uit)gezwommen. Na het zwemmen verplaatst iedereen zich naar de kantine van de Lieberg. Daar hangen twee mooie dartborden en mede-organisator Lars Wieringa beschikt over setjes goede wedstrijd dartpijlen. De beste 16 van het zwemmen kunnen dan door met darts en de uiteindelijke winnaar pakt zo rond 10.30 uur de volle 100 punten! En wie niet geplaatst is of eerder uitgeschakeld, kijkt natuurlijk even mee.Tot zaterdag 30 januari! 

Spelregels TVH Cup wedstrijd Duathlon Swim - Darts

Wat: Zwemmen van een 600, 800 of 1000 m waarbij de tijd vooraf moet geschat. Zo nodig 2 heats zodat de banen niet te vol zijn. Stayeren mag.

Beste 16 plaatsen zich voor darten, de rest wordt op basis % afwijking geschatte en gezwommen eindtijd geklasseerd. Iedereen gooit 9 pijlen, waarbij de plaatsen 5 tot en met 16 worden bepaald.

De 4 met de hoogste score plaatsen zich voor knock out dart toernooi (301, best of 1). Eerst halve finales, daarna finale. Wie van de - uiteindelijke - winnaar verliest wordt derde, de ander vierde.