Na de crosstriathlon op 20 augustus was het vandaag tijd voor de swimrun bij de Zuwe. Daar had ik ontzettend veel zin in! En met mij nog 15 andere avontuurlijke deelnemers en heel veel enthousiaste vrijwilligers. 

Zonder swimrun ervaring startte ik met zelf geboorde gaatjes in mijn oude hardloopschoenen aan een mooi TVH avontuur. Met een inside tip van Peter D op zak nog even een groepsfoto en zoefff daar gingen we. 900 meter hardlopen, een deel op het fietspad en een stukje trail en toen het water in. Een klein stukje zwemmen om vervolgens een stuk door het water te lopen. En daar kwam de tip van Peter goed van pas. Er was namelijk ook een soort paadje waar je veel makkelijker kon lopen. Heel fijn want nu kon ik het inmiddels ontstane gat een beetje verkleinen. Maar aan dit kleine voordeel kwam helaas een einde en het werd tijd om weer te zwemmen. Een flink stuk naar het uiterste puntje van het strandje de Zuwe. Nog een stukje dolfijnen en hoppa op de kant klimmen onderweg naar de eerste stempel. 

 Tijdens de swimrun moesten we 3 keer “stempelen” en van vrijwilliger Sjoerd kregen we een woord (met een door Sjoerd zelfbedachte aanvulling) mee om te onthouden. Vlak voor de finish volgde de controle om er zeker van te zijn dat je het hele parcours had gevolgd. Afsnijden was overigens onmogelijk; op elk eilandje stonden minsten twee vrijwilligers om je op de foto te zetten ☺, de weg te wijzen en je aan te moedigen. Er waren 4 suppers in het water en ook zij moedigden aan, namen foto’s en sup-ten mee, soms zelfs met muziek. En dan was er ook nog een boot. Wel zo veilig en als deelnemer heel fijn om constant aangemoedigd te worden. 

Maar goed na die eerste stempel nog een stukje over de weg, bij de 3e prullenbak de hoek om en weer het water in. Het parcours bracht ons vervolgens via 4 eilandjes, stukjes zand langs/door het riet weer terug bij die 3e prullenbak. Nog een stukje hardlopen, zwemmen langs de boeien en dan eindelijk het laatste stukje hardlopen naar de finish. Onderweg nog even poseren voor Bram die van iedereen foto’s nam en hoppa door de finish. Iedereen was al binnen en stond gezellig koffie te drinken met heerlijke koeken. 

Na een lekkere warme bak koffie volgde de prijzenuitreiking. De allersnelste deze race was Tjarda, wat cool! 3 mannen en 3 vrouwen ontvingen een lekkere fles bier van de Gooische Brouwerij en het bleef nog een tijd erg gezellig daar bij de Zuwe. 

Tenslotte nog een shout out voor de organisatie:

Wat was dit een leuk evenement, iedereen was positief, behulpzaam en enthousiast. Alles liep op rolletjes en de koffie was lekker, bedankt!