Bij de TVH is het inmiddels al 25 jaar mogelijk om te trainen op elk niveau, fanatiek of puur voor je plezier. Onder deskundige leiding trainen we elk onderdeel minimaal 1 keer in de week in groepsverband.

Voor het zwemmen, wat voor een hoop mensen een groot struikelblok is, wordt bijna het hele jaar getraind in zwembad De Lieberg in Hilversum. In de wintermaanden hebben we de maandagavond training in zwembad "De Zandzee" in Bussum en in de zomermaanden in het zwembad "De Sijsjesberg" in Huizen. Tijdens deze trainingen staat het aanleren van de juiste techniek en het verbeteren van uithoudingsvermogen centraal.

Het fietsen gebeurt gedurende het zomerseizoen op de dinsdagavond. Onze fietstrainer kan u o.a. meer vertellen over de juiste fietshouding en/of tips geven m.b.t. de aanschaf van een fiets.

De looptraining werken wij af op de atletiekbaan van de GAC (Gooise Atletiek Club). Dit gebeurt op de woensdagavond. De looptraining begint altijd met een goede warming up gevolgd door loopscholing en daarna interval training. De lange duurtrainingen doen de leden meestal zelf of in groepjes.

In de wintermaanden hebben we spinning trainingen waar alle leden op kunnen inschrijven. We weten hiervoor altijd zeer gustige prijzen te bedingen. Afgelopen jaar hebben we na de spinning training ook een half uur core-stability training gedaan.

Dan hebben we nog onze eigen clubkleding. We zijn in den lande al een bekende verschijning met onze zwartrode wedstrijdtenues. Dankzij sponsoring zijn de kosten voor de kledingsets beperkt. (Kijk bij TVH 1e divisie voor wat fraaie foto’s van onze clubkleding.)

Verder is er natuurlijk het gezelligheidsaspect, wat u toch mist als u alleen traint. Dit is een heel belangrijk onderdeel binnen de TVH. Jaarlijks gaan wij twee keer op een meerdaagse trainingskamp waar gezelligheid en prestatie perfect gecombineerd worden. Tevens is er aan het einde van het Triathlon seizoen een uitdagend rondje Spiegelplas waarbij onze trainingsplas bij Nederhorst helemaal rond gezwommen wordt. Gevolgd door een barbecue op het strand.

Voor de informatievoorziening en de sociale aspecten binnen de club geven wij maandelijks een clubblad uit. In dit blad staan mededelingen, informatieve artikelen, wedstrijdverslagen en diverse andere zaken. Naast dit clubblad is er ook een elektronische Nieuwsbrief die via E-Mail verspreid wordt.

Als club organiseren wij jaarlijks een duathlon in het voorjaar. We zijn met onze wedstrijd al enige jaren het openingsnummer van het nationale duathlon circuit en in omvang de 2e duathlon van Nederland. Tot enkele jaren geleden organiseerde we ook een kleine regionale zwemloop vanuit Bosbad De Vuursche. Het ziet er naar uit dat dit in de nabije toekomst een vervolg krijgt vanuit zwembad De Zandzee in Bussum. Verder hebben wij goede contacten met de sport speciaalzaken in de regio zodat wij u een goed advies kunnen geven omtrent kleding en andere materialen.

Mocht u, en dat kunnen wij ons goed voorstellen, geïnteresseerd zijn om met de TVH en onze sport kennis te maken dan bent u vrij om bij een van de trainingen te komen kijken en mee te doen. Kijk bij Lidmaatschap TVH voor details betreffende het proeflidmaatschap.

 

Wie weet tot ziens!