Nieuws

 

TVH organiseert vanaf 13 april weer een TVH Start2tri cursus. TVH organiseert dit al enkele jaren. Wil je kennismaken met de triathlonsport dan is dit je kans. Na 10 weken trainen ben je in staat om een sprinttriathlon te doen. Wil je meer over deze cursus weten? Klik dan hier

 

Start2tri

 

Tijdens de zwemtrainingen is er veel aandacht voor techniek. Op donderdagavond is een groep gestart die In oktober en november een 'beginners' cursus borstcrawl volgen. Deze cursus is voor alle TVH leden die de borstcrawl nog niet beheersen en graag hun techniek willen verbeteren. De doelgroep is in eerste instantie de leden in de drie minst snelle banen die zelf vinden dat ze de borstcrawl nog niet goed beheersen. Op zaterdagochtend wordt er (gedurende een aantal weken) specifieke techniektraining gegeven aan de snellere zwemmers waarin aandacht is voor rotatie, benen, doorhaal. 

In januari gaan zo'n 14 leden een weekend langlaufen in Duitsland. Zij volgen in november 3 avonden een clinic om zich hierop voor te bereiden.

In februari wordt er een mountainbikeweekend georganiseerd in Drenthe.

Tussendoor doen leden mee aan (cross)wedstrijdjes in de buurt of andere loop of fietsevenementen in het land. 

Verder bestaat in 2023 TVH 35 jaar. Dit gaan we uiteraard vieren! 

De clubagenda met evenementen zal binnenkort te vinden zijn bij nieuws - kalender

 

TVH cross

Afgelopen voorjaar werd onze nieuwe kleding gepresenteerd en in het triathlonseizoen hebben we kunnen shinen in onze nieuwe outfits. Wil je nog bestellen dan kan dit in deze nieuwe bestelronde. Kijk op de speciaal voor ons ingerichte website met alle items: https://tvh.rogelli.com/

Let op: bestellen kan tot 31 oktober 2022!

Om de juiste keuze te kunnen maken, wil je natuurlijk passen. Omdat we speciaal bedrukte kleding bestelling, is ruilen via Rogelli niet mogelijk. Ruilen met een clubgenoot kan mogelijk wel. Passen voordat je een definitieve bestelling plaatst is dus wel belangrijk. Passen kun je bij onze kledingsponsor Run2Day.

WhatsApp Image 2022 10 12 at 15.00.28


De voorbeschouwing:
In 2018 begon het plan om mee te doen aan de OD triathlon van Amsterdam. En zo begint het bij iedereen. 1 moet de eerste zijn en dan ben je verkocht. Een maand na die eerste stond ik aan de start van mijn tweede. De halve van Almere. Net binnen de 5u op een oude racefiets en een oud paar schoenen. Met misschien 500 loop kilometers in de benen (in mijn hele leven). Lid worden van een vereniging was de volgende logische stap. Beetje meer trainen en nieuwe plannen voor 2019. Links en rechts een paar wedstrijden maar niks echt bijzonders. 2020 nog iets meer trainen en paar leuke doelen, maar vooral veel corona en annuleringen. 2021 zelfde verhaal, maar inmiddels wel besloten dat ik meer wilde.

September 10th 2022 
Llanberis, North Wales
 
Een verslag van Jespar: 
 
Het was ergens in november 2019 dat ik mijn wedstrijdplanning voor 2020 aan het bedenken was. Naast de competitiewedstrijden voor de TVH was ik nog op zoek naar een mooie seizoensafsluiter en dé wedstrijd die al sinds de start van mijn triathloncarrière op mijn ‘bucket list’ stond, leek het ultieme toetje voor wat een superseizoen moest gaan worden.
 
Helaas…
 

Bijna drie jaar heb ik moeten wachten, maar afgelopen weekend was het dan toch eindelijk zover. De Brutal Extreme Triathlon in het noorden van Wales, georganiseerd door Brutal Events en naar verluid één van de zwaarste triatlons van Europa. De afstanden die werden aangeboden waren de halve, hele en dubbele triatlon (volgende staat de triple ook weer op de agenda). Hoe de wedstrijd op mijn radar is gekomen weet ik niet eens meer, maar het terrein en de omgeving zullen hier absoluut in hebben meegespeeld. Magistraal, episch en onbeschrijfelijk mooi. 

Subcategorieën