Zondag 20 maart 2016, vond alweer de 24e editie van de TVH Run Bike Run in Hilversum plaats. Zoals gebruikelijk waren de afstanden 5.5 lopen-22 fietsen-2.7 lopen.

 

Naast de klassieke individuele series voor de Masters en Jeugd/Junioren/Senioren had de Triathlon Vereniging Hilversum dit jaar de eer de openingswedstrijd voor de Run Bike Run Series te mogen organiseren. Een in december 2015 opgerichte Serie voor teams in de Run Bike Run sport over meerdere wedstrijden, vergelijkbaar met de divisies in de triathlon.

Elk team stelt per wedstijd vier atleten op waarbij de beste drie resultaten gelden. De teams kunnen bestaan uit mannen en vrouwen in iedere gewenste verhouding. Voor de puntentelling zal hiermee rekening worden gehouden. Dames met dezelfde prestatie als een man zorgen voor een hogere score.

De spits werd afgebeten om 8.30h door de Masters (mannen/vrouwen 40+).
Deze serie werd bij de mannen gewonnen door Raimond van de Boom uit Assen, Carla van Rooijen uit Aalsmeer was de snelste vrouw.

De regio deelnemers:
- Robert Mijwaart (Huizen) 7e heren 40+
- Nick Joswig (Bussum ) 11e heren 40+
- Willibrord Vos 8e heren 50+
- Thomas Obst 9e heren 50+

In de spectaculaire 2e serie, speciaal voor Team, stond met de nationale top de sterkste athleten aan de start.
Marco van der Stel (Nederlandse kampioen Triathlon) van Squadra (Eindhoven) was de snelste man in 54:28 (23 seconden boven het parcours record van Jorik van Egdom) en Jony Heerink van Hellas (Utrecht) was de snelste vrouw in 1:02:50

Voor Van der Stel was het de allereerste Run Bike Run.

Het teamklassement van deze serie werd gewonnen door Hellas 1 (Jony Heerink, May Kerstens, Peter Res en Ann Schoot Uiterkamp) die met drie dames aan de start stonden.
Tweede werd Keep on Running – Hammer (Armand van der Smissen, Marina van Dijk, Tjemme Stennega en Alexander Picard).
Derde werd TC Twente 1 (Bert van Veen, Lesley Smit, Niels te Pas en Pim de Kok)

In de derde serie stonden de senioren tot 39 jaar aan de start. Hellas uit Utrecht was daar sterk vertegenwoordigd. Bij de mannen werden de eerste 3 plaatsen bezet door Hellas athleten. Jan Meysman uit België was the best of the rest. Coen Smiers uit Utrecht was de snelste in 57:31.
Bij de vrouwen voorkwam Fleur Baljet (Nat. Duathlonselectie) dat ook de vrouwen van Hellas met 3 vrouwen op het podium stonden.

De Bussumer Frank Groenewoud was met een 29e plek de beste regiodeelnemer.