Het eerste evenement van de TVH cup 2016 voor leden was het Swim-Darts in de kantine van de Lieberg. 35 TVH leden verzamelden de nodige punten. Graag zien we jullie (en de andere 65 TVH-leden) terug bij de volgende wedstrijd op 1 mei a.s. voor een fiets-toertocht.

De start is op zondag 1 mei 2016 om 10.00 uur vanaf Zwembad de Zandzee in Bussum. Neem je racefiets mee en alles wat je nodig hebt om zo'n 40 a 70 km te fietsen.

Wat gaan we dan doen?
Er wordt gefietst in (minimaal) twee groepen TVH-ers die het tegen elkaar opnemen. Groepen worden verdeeld op basis geschatte fietstijden. Bij het schatten van de uiteindelijke fietstijd krijgen de deelnemers vooraf een kaart te zien met daarop twee routes vanaf de Zwembad Bussum.

2016mei tvhcup fiets kleinHet gaat daarbij om een klein en groot rondje. De opdracht is om een eerst zelf een geschatte route te bepalen die overal tussen de beide rondjes ligt (roze van kleur) en daarvan de fietsafstand en bruto fietstijd op een kaartje te schrijven. Op basis daarvan deelt de organisatie de twee (of meer) teams in. Daarna bepalen de ingedeelde teams samen de route en fietsen ze het rondje. Ze moeten samenwerken om te voorkomen dat ze de routes overschrijden of volgen (strafpunten). Wel mogen ze de route drie keer 'raken', uitgezonderd start en finish. Naast het samenwerken heeft iedere deelnemer ook een eigen belang omdat men van zichzelf weet wat de eigen geschatte afstand en tijd is (en als men slim is die niet met anderen deelt). De beste groep wint. Daarna wordt men individueel op basis % afwijking geschatte en gefietste tijd en afstand geklasseerd. Heb je nog vragen, geeft niet. We leggen het dan ook uit. En zoals jullie met de zwemmen en darten zagen, het wijst zichzelf en uiteindelijk is er een winnaar!

Uw organisatie, Lars Wieringa, Tjeerd Riewald en Ruben van Duren