De start van het wedstrijdseizoen van de Schuiteman 2e Divisie Noord teamcompetitie is een feit.
Nadat het TVH mannen team het 2015 seizoen in de achterhoede had afsloten, zijn ze 2016 goed van start gegaan met een hele mooie 8e plek.
Het TVH dames team staat, na deze eerste wedstrijd van het seizoen, solide op een 15e plaats.

Gastheer voor de openingswedstrijd was de Teamtriathlon in Arnhem. Er werd 475 meter zwemmen in het buitenzwembad Klarenbeek. Daarna werd er 20 km gefietst, waarvan de eerste 2 km klimmen, daarna 3 km dalen naar het keerpunt, vervolgens 3km klimmen om daarna via een snelle afdaling terug te fietsen naar de wisselzone. In totaal zaten er 225 hoogtemeters in het fietsparcours.
De 5km lopen voerde door de bosrijke omgeving, via verharde wegen en een klein stukje over bospaden. In totaal zaten er bijna 120 hoogtemeters in dit onderdeel.
Beide teams kregen te maken met korte buien tijdens zowel het fietsen als het lopen.

Het mannen team bestond uit Andries, Richard en Wim.
Ondanks dat de mannen door omstandigheden met 3 in plaats van 4 TVH-ers van start gingen, hebben ze een heel goed resultaat neergezet in deze teamcompetitie waar de teams zeer aan elkaar gewaagd zijn. De mannen hebben vooral laten zien te beschikken over een goed geolied fietsteam en wisten hun positie daarna te handhaven met als uitkomst een 8e plek in een eindtijd van 01:02:52 uur.

Voor de vrouwen verschenen aan de start Anne-Marie, Lindsay, Mariska en Silvia.
Voor Lindsay was het haar eerste deelname namens de TVH aan deze teamcompetitie en zij heeft haar bijdrage meer dan waar gemaakt. Als een beul heeft zij bij de dames op kop gezwommen en ervoor gezorgd dat het team als 2e uit het water kwamen.
Hoewel de vrouwen enkele plaatsen verloren gedurende het fietsen, wisten ze toch nog op te schuiven tijdens het lopen en finishte in een eindtijd van 01:19:01 uur als 15e team.

Coach tijdens deze wedstrijd:
Peter Denekamp.
Assistent coach en fotograaf:
Tommy ObstEerstvolgende wedstrijd is Amsterdam Nieuw West op zondag 05 juni 2016 (sprint).