Vrijdag zijn we aangekomen in Zell am See en direct naar de registratie gegaan om de startnummers op te halen. Daarna hebben we heerlijk gezwommen in het meer bij Zell am See. Heel imposant tussen de bergen, kraakhelder water en een heerlijke temperatuur. Op zaterdag hebben we een rustig rondje gefietst, de sfeer geproeft en zijn we naar de bike check- in gegaan. Op zondag was de start pas om 11 uur, dus we konden relaxed wakker worden. 
Bij de start zat de sfeer er al goed in (ondanks de regen). Parachutisten, een luchtballon en muziek maakten de sfeer compleet.
Robert en ik kozen voor een sneller startvak (zwemmen in 30-35 minuten). We zijn samen gestart en hebben heerlijk ontspannen gezwommen. Na 36 minuten kwamen we uit het water en in de wisselzone zat Robert al klaar om naar zijn fiets te gaan.
Het fietsen ging heerlijk. Mooie aanloop van 22km naar de beklimming. Eerste 12km zijn goed te doen, laatste 2km a 14% was echt zwaar. Na de beklimming begon in de hoosbuien de afdaling. Die begon met veel bochten en 15%. Na het zien van een andere deelnemer lopend met in z’n ene hand de fiets en de andere hand een gebroken voorwiel, maar iets harder in de rem geknepen bij het afdalen. 
Na de afdaling volgde nog 45km heuvelig door een adembenemend mooi landschap.
Na 2:53 uur was het fietsen klaar en begon mijn favoriete onderdeel.. althans dat is wat ik op dat moment dacht... Maar met 100 hoogtemeters en maagkrampen tijdens de halve marathon was het een extra zwaar loopparcours. Na 5:25uur is daar dan de finish. Moe maar voldaan neem ik de medaille en een halve liter alcoholvrij bier in ontvangst.
Snel daarna volgt Robert. Wat was het een mooie en speciale wedstrijd om aan mee te doen!
 
Eindtijd Michel van Breugel: 5:25:45
Eindtijd Robert Kathmann: 5:48:24